Undermeny

Botox-behandling i Göteborg

 hdr_aboutbotox

Botox

Utförs alltid av specialistläkare med mångårig erfarenhet. Varje gång vi ler, ilsknar till eller kisar spänns den underliggande ansiktsmuskulaturen vilket framkallar rynkor och linjer i ansiktet. Som ett resultat av stigande ålder eller genetiska anlag tenderar dessa uttrycksrynkor och linjer att bli kvar och synas även efter ansiktsuttrycket övergått. Anspänningsrelaterade ansiktsrynkor kan få oss att se äldre ut än vi känner oss och i vissa fall kan det orsaka ett intryck av oro, trötthet eller nedslagenhet utan att vi på något sätt upplever denna sinnestämning.

Botox kan på ett effektivt sätt motverka detta eftersom ett muskelavslappnande ämne framställt av Botulinum A-gift, ett förädlat protein framställt av Botulism bakterier. Ämnet har använts i medicinskt syfte sedan 50-talet och utvecklades för behandling av överaktivitet i muskulaturen runt ögat t.ex. vid okontrollerad blinkning. Eftersom Botox snart visade sig kunna blockera nervimpulserna som skickas till de muskler som styr ansiktsuttrycken blev det snabbt en mycket populär produkt för behandling av ålderstecken i form av anspänningsrynkor i ansiktet. Kosmetisk användning av botox började på 90-talet. Idag är injektimed Botox den vanligaste läkaradministrerade skönhetsbehandlingen i världen.

Botox verkar genom att begränsa nervsignalerna till valda delar av ansiktsmuskulaturen så att de inte anspänns och därigenom skapar rynkor i de områden som behandlas. Efter behandlingen blir din hud snabbt betydligt slätare och rynkorna minimeras. De muskler som inte behandlats fortsätter att fungera som vanligt. En vanlig missuppfattning är att Botox totalt förlamar muskulaturen i ansiktet på ett onaturligt sätt men så är inte fallet. Den behandlande läkaren strävar efter att begränsa de vanemässiga och omedvetna anspänningsuttrycken utan att för den delen förhindra ditt sätt att uttrycka dig. En rätt utförd behandling skall inte märkas på annat sätt än att du ser mer utvilad och vital ut. Botox nervsignalsbegränsande effekt gör också att ämnet med stor framgång kan användas för att behandla migränrelaterad huvudvärk och svettningar i handflator eller under armarna.

Botoxbehandlingar korrigerar:

  • rynkor i pannan
  • “arga” rynkor mellan ögonbrynen
  • asymetriska ögonbryn
  • rynkor kring ögonen (kråksparkar)
  • rynkor på näsan
  • huddragningar i halsen
  • onormalt mycket svettningar i handflator och i armhålor, hyperhidrosöversvettning i armhålorna

Vill du veta mer?

Kontakta oss på tel: 031-81 15 16
Adress: Norra Allegatan 7

eyes_