Undermeny

Fibrom

Fibrom består av bindvävsceller och kollagen och är helt ofarlig men kan även den vara kosmetiskt störande. Dessa kan man snabbt och lätt ta bort med fraktionerad CO2 laser. Då behövs inga stygn, men det blir en sårskorpa som läker på ca två veckor.  Fibrom uppkommer oftast först efter de att man passerat 30- års gränsen. Orsaken till varför fibromuppkommer är oklar. Vi tar även bort pigmentfläckar och andra godartade hudförändringar.

fibrom-haka

 

 

 

 

Borttagning av ofarliga skönhetsfläckar med Fraktionerad CO2 Laser.

Reaktioner under och efter behandling.
Hur patienter upplever behandlingen är individuellt, Du kan välja att få behandlingen med eller utan lokalbedövning. Vad gäller blödning och infektionsrisk är den mycket mindre jämfört med kirurgi med skalpell då man med laser bränner av kärl så att oftast ingen blödning alls uppstår, därmed minskar även infektionsrisken.

Hur ser jag ut efter behandlingen?
Efter behandlingen bildas en sårskorpa som oftast sitter en till två veckor. Riv inte på skorpan innan den läkt ut, den ska trilla bort av sig själv för att undvika risk för ärrbildning,
Därefter kan man se en lätt rodnad och liten upphöjning, oftast i en till två månader, ibland längre. Läkning i ansiktet går snabbare än på kroppen i övrigt.

Behövs flera behandlingar?
Oftast räcker det med en behandling men ibland kan en komplettering behövas, den kan då utföras inom 8 veckor efter behandlingen till reducerad kostnad.

Behandlingsresultat:
Vanligtvis syns inget där fläcken suttit, detta gäller framförallt i ansiktet. Efter ett par månader ser man slutresultatet och ofta kan man bara ana var förändringen suttit. Ibland ser man bara ett svagt märke, men oftast inget alls. På vissa delar av kroppen, speciellt på områden som har starkt pigment efter solning, får man till en början en ljusare fläck eftersom du inte är solbränd under fläcken.
På kroppen kan man ibland se ett svagt märke efteråt.

Vad skall jag tänka på efteråt?
Ett par dagar efter behandlingen, ska man undvika tvål/duschkräm vid det behandlade området. Man bör inte bada så länge skorpan är kvar p.g.a. infektionsrisken.
Så länge som det är färgskillnad på området som behandlats, ska man ha solskydd när man exponerar sig för solljus.

Kan alla behandlas?

I princip kan alla behandlas, med undantag för personer som tar mediciner t.ex. blodförtunnande eller liknande.