Kemisk Peeling

Kemisk peeling är ett samlingsnamn för olika behandlingar där man lägger aktiva ämnen på huden, ofta syror av olika slag, för att förbättra och föryngra huden.

Under de sista fem-tio åren har utvecklingen gått påtagligt framåt inom området peel och medicinsk hudvård. Det finns en vetenskaplig grund för det vi gör i och med att man fått klart för sig vilka effekter olika vitaminer och syror har på hudens förnyelse.

Glykolsyra har en keratolytisk effekt, vilket innebär att den löser upp det protein som hudcellerna är upbyggda av. När vi skalar av de döda hudcellerna så sätter vi fart på cellnydelningen i yttre hudskiktet epidermis. Dessutom stimulerar vi det djupare hudskiktet dermis så att mängden kollagen, elastin och hyaluronsyra ökar. Detta leder till en hy med ökad spänst, glans och lyster. Glykolsyran möjliggör också att det blir lättare för antioxidanterna i den medicinska hudvården att penetrera ned i dermis där de verkligen kan göra stor nytta.!

Mene&Moy är världsledande inom kemisk peeling och cosmoceuticals – medicinsk hudvård. Mene&Moys och Dermaceutics utbud av aktiva cosmoceuticals innehåller naturligt förekommande ingredienser som noggrant utvalts och kombinerats för att kunna penetrera hudens yttersta lager, epidermis och nå det underliggande hudlagret dermis.

Dermaceutic har stor kunskap om de mest effektiva kemiska peelingarna för behandling på klinik och salong. Vi har utvecklat lättanvända, säkra och effektiva protokoll för alla viktiga hudtillstånd, från mycket ytliga till djupa kemiska peeler.

Mycket ytliga peeler

Mask Peel
30% glycolsyra
Fet, aknebenägen hud, synliga porer, överskott av talg, dermatologisk ansiktsrengöring.

Ytliga peeler

Milk Peel
50% Glycolsyra
10% mjölksyra och salicylsyra
Matt hud, rynkor, epidermal stimulering, utslätande effekt, för att förstärka effekten av kosmetiska produkter

Medium peeler Depigmenterande

Spot Peel
Mandelicsyra, idebenone, emblica, retinol och salicylsyra
Pigmentfläckar, hormonella fläckar, melasma, post-inflammatorisk pigmentering

Medium peeler Föryngring