Laserbehandling

På Laserspecialisten utförs flera av våra behandlingar med hjälp utav laser. Vi använder oss av Fraktionerad CO2 laser och ND; YAG laser. Med hjälp av Fraktionerad CO2 laser kan vi behandla vårtor, fibrom, godartade pigmentfläckar, solskador, rynkor, acneärr och bristningar. Med vår ND;YAG Laser utför vi tatueringsborttagning och behandling av brustna röda kärl på benen .

Laserbehandlingarna görs med säkra och effektiva maskiner med minimala risker som ger ett märkbart synligt resultat. Vi har ett nära samarbete med leverantörerna på den svenska marknaden som håller oss uppdaterade genom utbildning. En annan säkerhetsfaktor är att deras servicetekniker servar och säkerhetsställer våra maskiners funktioner flera gånger per år. Därför kan du som patient alltid känna dig säker och trygg när du väljer att göra din laserbehandling hos oss

Vad är skillnaden mellan laser och IPL?

Laser är ett ljus med en våglängd. Kirurgisk laser används för att skära, koagulera eller bränna vävnad vid exempelvis borttagning av godartade pigmentfläckar. Medicinsk laser används för att stimulera cellfunktioner och öka nybildningen av kollagen.

IPL- Intensiv pulsat ljus, är ett bredsektrat ljus med flera vågländer som anpassas efter vad som ska behandlas. Genom rätt filtrering, pulsteknik och tillräcklig energi omvandlas ljuset till värme när det träffar hudytan. Ljuset går sedan igenom huden vilket gör att det inte skadar hudytan då all värmealstring sker i vävnaden.